donderdag 12 februari 2009

Voorspel het weekend


Geen goed hoorspel op de radio dit weekend? Geen Hoorspel avond in de club?
Geen nood, het Hoorspel team is de beroerdste niet en geeft je wat tips om je luie reet van de bank te halen dit weekend in Amsterdam. Het is tenslotte al donderdag en het voorspel is begonnen…

Vanavond kan je alvast goed beginnen met knallen bij Klinch in de Melkweg, met een optreden van N.A.S.A., een paar zuid Amerikaanse producers die een album hebben opgenomen met een keur aan prominente gasten in vreemde combinaties, zoals een nummer met Kool Keith & Tom Waits. Benieuwd hoe ze dat live gaan doen of dat ze gewoon gaan spinnen.

Vrijdag wordt het een drukke dag. Je kunt al vroeg beginnen bij de Sid Lee Collective Shop/Bistro voor The New Beat Generation, curated by Nalden. Allerlei instrumentale muziek van frisse beatproducers uit Nederland als Sotu the Traveller, Louis Bordeaux, Hayzee en vele anderen. Het begint al om 17:00!
Later op de avond een optreden van Gang Gang Dance in Paradiso. Dat beloofd vage shit te worden. Maar wel goede vage shit.
Onze vrienden van Lekkah Band organiseren weer een Dubchamber avond in de OT301. De hardste steppers, de diepste dub en de rokerigste roots. Dit keer met een live optreden van het Franse Kanka. Is dat te rokerig en ga je liever voor wat Italo en obscure disco? Ga dan naar Club 8 voor Disco Exota.
En dan zou je vrijdag ook nog naar The Mighty Underdogs met Lateef & Gift of Gab van Quannum/Blackalicious kunnen gaan in de Sugar Factory.
Op Zaterdag is er weer Voltt in Paradiso met Ricardo Villalobos. Leuker is wellicht de Stubnitz, waar het hele weekend verschillende tekno soundsystems spelen waaronder dj’s van systems als Mononom, Acyd Anonymus, Zodiak en op zaterdag ook het Proces Kabaal dj team (o.a. mensen van The Incredible Cut Hairy Show van Hoorspel 27 feb).
Zondag kan je goed doorkomen met een bezoekje aan De Nieuwe Anita voor een akoestisch optreden van Jeremy Jay. Even bijkomen van de rest van het weekend.

Download maar vergeet nooit de artiest te ondersteunen door te kopen of concerten te bezoeken:
Pêche Noire - Rêverie de Pastis (= Sotu the Traveller & Louis Bordeaux)
Gang Gang Dance - princes

1 opmerking:

  1. Handig zo'n opsomming! N.A.S.A. is trouwens 1 Noord-Amerikaanse en 1 Zuid-Amerikaanse producer, hence the name...

    Waar hang jij zelf?

    BeantwoordenVerwijderen